Most users ever online was 142 on Mon Dec 05, 2016 6:29 pm
Reply to topic  [ 6 posts ] 
Pentru a câștiga! 
Author Message
Spammer


Rank: Spammer

Membru din:
Tue Jul 07, 2015 9:42 pm

Posturi:
77
Reply with quote
Post Pentru a câștiga!
Salut, aici vă voi prezenta o poveste inventată de mine, care va fi despre mine, deci eu voi fi personajul principal. Povestea o voi inventa pe moment.

Pentru a câștiga

Pârlog
-Salut, eu sunt Sebi, un băiat de 17 ani, îmi plac animeurile și urăsc să învăț sau să merg la școală, am prieteni mulți și dușmani mult mai mulți, vorba mea este ,,poți să-mi faci ce vrei în lumea asta de rahat, dar când mor voi ajunge fantomă te voi judeca'', eu nu prea ies afară ziua, doar seara, iar visul meu este să ajung fantomă pentru a judeca.
(ceea ce am spus mai sus mă caracterizează)

Capitolul 1: În acea noapte...
Era seară și ca de obicei eu mă uitam la anime, după care urma să mă pregătesc pentru a ieși în cartier. Părinții și fratele meu dormeau, eu am ieșit afară în liniște pentru a n-ui trezi. După ce am ieșit afară, am primit un telefon, necunoscând numărul am răspuns:
Eu: - Alo
Necunoscutul: - Vino afar găoază, să vezi ce ți-o iei!
Eu: - Cine e?
După mi-a închis. Eu m-am speriat, așa că am vrut să ajung mai repede în parcul din cartier pentru a mă întâlni cu prietenii. Nu am apucat să dau colțul unui bloc și un tip a ieșit cu un cuțit și mi-l puse la gât:
Necunoscutul: - Te omor nebunule!
Eu nu am știut cine e, așa că am încercat să fug. Am reușit să scap, însă necunoscutul a fugit după mine. Ajungând în parc, prietenii au sărit, i-au luat cuțitul și lau bătut.
Eu: - Cine ești țâgane?
Necunoscutul: - Am fost angajat...
Cristi: - De cine?
Andrei: - Haide să-i rupem o mână
Bebe: - Eu îi rup un picior
(Cristi, Andrei și Bebe sunt prietenii mei, mai erau acolo și Cobra, Ali, Nel, Marian, Alex, Sergiu și Iulian, am scris asta, ca să știți de ce le spun pe nume)
Eu: Lăsați-l, voi afla cine e...mă duc acasă, ne vedem mâine. Prietenii m-au salutat, după care am plecat acasă, cu gândul de a afla cine a fost. În timp ce eram în casă, afară un om stătea pe acoperișul blocului meu.
Omul de pe acoperiș: - Deja au început să-l atace, trebuie să-i raportez asta șefului...
Va urma...


Last edited by PikachuAnime on Mon Sep 21, 2015 2:13 pm, edited 1 time in total.Sun Sep 20, 2015 7:55 pm
Profile WWW
Echipa MangaKids

User avatar

Rank: Echipa MangaKids

Membru din:
Sun Aug 04, 2013 1:42 pm

Posturi:
124
Reply with quote
Post Re: Pentru a câștiga!
Cam brutal încă de la început... spui că e inventată doar?


Mon Sep 21, 2015 7:40 am
Profile
Spammer


Rank: Spammer

Membru din:
Tue Jul 07, 2015 9:42 pm

Posturi:
77
Reply with quote
Post Re: Pentru a câștiga!
Capitolul 2: Acel băiat numit Zbutea George

Se făcuse zi, așa că m-am dus la școală. Mai târziu am eșit de la școală, iar în drumul spre casă mi sa părut că eram urmărit de cineva. Dintr-o dată o umbră mare a apărut înaintea mea, acea umbră îmi dădea fiori, așa că am luat-o la fugă strigând:
Eu: - Ajutor! Dracu! după mine!
Umbra: - George!...George!...George!...
Eu: - Ce!?!
Umbra: - El mi-a făcut asta!
Apoi umbra a dispărut. Eu nu înțelegeam ce a vrut să spună, după care am fugit acasă. Acasă stăteam pe gânduri. Într-un final am descoperit despre cine era vorba, de un băiat George, un fost coleg. Am plecat spre casa lui, însă cu gândul că poate greșesc ca fiind acel băiat, cunoscând mai mulți George. Ajuns la el în fața uși, ma prins un fior mare, după care am văzut că o grămadă de apă se scurgea de la el din casă, dintr-o dată umbra apăru și a zis:
Umbra - fugi!
Va urma...


Thu Sep 24, 2015 9:34 pm
Profile WWW
Fondator

User avatar

Rank: Fondator

Membru din:
Fri May 06, 2011 2:04 pm

Posturi:
469
Reply with quote
Post Re: Pentru a câștiga!
Având în vedere că şi eu sunt pasionate de "a scrie ce-mi trece prin cap", m-am gândit să las un mic feedback, pe care fie că îl bagi în seamă sau nu, nimeni nu se va supăra.

Să înţeleg că asta e prima tentativă de poveste? Well, sfaturile mele încep cu acest prim lucru: încearcă să nu fii atât de zgârcit cu descrierea. O poveste care conţine doar dialog e slab calitativă. Nu e deloc pro să înşiruieşti o grămadă de nume... adică, ce rost are? Puteai să spui de la bun început că tipul are o grămadă de prieteni, iar mai apoi să-i prezinţi pe rând. Nu crezi că asta ar fi trezit mai mult suspansul?
Vulgaritatea... hm, eu nu consider că dacă arunci două înjurături eşti deja mare şi tare.
Acţiunea se petrece prea repede! Înţeleg că ai idei şi eşti nerăbdător să le verşi, dar încearcă să clarifici lucrurile lăsate în aer în capitolul anterior, gen: "Cum de personajul principal nu pare deloc afectat de prezenta tipului de pe bloc?"
Repetiţia: "Eu: Lăsaţi-l, voi afla cine e...mă duc acasă, ne vedem mâine. Prietenii m-au salutat, după care am plecat acasă, cu gândul de a afla cine a fost. În timp ce eram în casă, afară un om stătea pe acoperişul blocului meu." (wait, era casă sau bloc până la urmă? care dintre ele? .-.)
Faptul că ai pomenit de 2 ori într-un sigur pasaj că personaju pleacă acasă. Cred că se înţelegea de la sine că se ducea acasă şi nu era nevoie să o spui de 2 ori.
Greşeli gramaticale care mi-au sărit în ochi:
Greşit=>Corect
eşit => ieşit
lau bătut => l-au bătut
dintr-o dată => dintr-odată

TL;DR: Cu răbdare şi exerciţiu, poţi scăpa de "micile" scăpări.
Lăsând toată critica deoparte (probabil mi-am luat deja multe înjurături), povestea cred că are potenţial şi te pune pe gânduri (mai ales sfârşitul capitolului 2). Multă baftă în continuare şi sper să ţii cont de sfaturi!「TAINTED」

Image


Thu Sep 24, 2015 9:55 pm
Profile WWW
Spammer


Rank: Spammer

Membru din:
Tue Jul 07, 2015 9:42 pm

Posturi:
77
Reply with quote
Post Re: Pentru a câștiga!
Neah...asta am făcut-o de încălzire, oricum nu o mai continui, o voi șterge cred. Am deja povestea gândită de 2 ani, care nu e atât de vulgară și nu se petrece așa repede acțiunea, adică nu mai are rost să o continui pe aceasta, se înțelege că îl voi găsi pe George Zbutea mort, la fel și pe bunica lui, nașpa știu :))))


Fri Sep 25, 2015 11:13 am
Profile WWW
Fondator

User avatar

Rank: Fondator

Membru din:
Fri May 06, 2011 2:04 pm

Posturi:
469
Reply with quote
Post Re: Pentru a câștiga!
Hm, sincer, dacă te-ai apucat de făcut ceva, ar trebui să o duci până la capăt. Niciun autor nu s-a născut celebru peste noapte şi nicio poveste nu cred că s-a scris singură. Dacă te deranjează chiar atât de tare critica, nu ar fi trebuit să începi să scrii. Poate altora chiar le-ar fi plăcut ceea ce aveai de gând să scrii =) Eu m-am referit strict la cele două capitole, unde chiar mi s-a părut că se mişcă prea repede totul. Poate pentru că sunt aşa scurte... dunno.
Keep going.「TAINTED」

Image


Fri Sep 25, 2015 3:08 pm
Profile WWW
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 6 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB Group.
Design realizat de mindfreak.ro şi modificat de manga-kids.com.